JADŁOSPIS
20.03-24.03.2023r.
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku(200). Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty (10), szynka staropolska (15), bukiet warzyw ( ogórek kwaszony (15), papryka) herbata z cytryną (200).
II Śniadanie: banan (150)
Obiad
I Danie: Zupa szczawiowa z ziemniakami i natką (200).
II Danie: Naleśniki z serem białym polane śmietaną jogurtową ( 220 ), surówka z marchewki i jabłka (100), kompot wieloowocowy (200).
Podwieczorek: Grahamka z masłem, polędwica drobiowa (10 ), ogórek zielony, herbata malinowa (200), ( dodatek - pieczywo wieloziarniste z masłem).
Śniadanie: Kakao (200). Pieczywo mieszane z masłem (60), jajko krojone (15), szczypiorek, sucha krakowska (10), bukiet warzyw, ( papryka, rzodkiewka) herbata z cytryną (200).
II Śniadanie: jabłko (150)
Obiad
I Danie: Zupa ryżanka z warzywami (200), natką.
II Danie: Kotlet mielony (100), ziemniaki (100), koperek, surówka z ogórka kwaszonego i kukurydzy (100), mięta z cytryną (200).
Podwieczorek: Chałka z rodzynkami i masłem (60), herbata owocowa (200), dodatek - pieczywo wieloziarniste.
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku (200). Pieczywo mieszane z masłem (60), szynka wędzona (15), ser biały ( 10 ), bukiet warzyw ( ogórek kwaszony, papryka ) herbata z cytryną (200).
II Śniadanie: mandarynka (150)
Obiad
I Danie: Krem z marchewki z pestkami słonecznika (200), natką.
II Danie: Gulasz wieprzowy w sosie czosnkowym (100), kasza pęczak (150), surówka z białej kapusty (100), kompot truskawkowy (200).
Podwieczorek: Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, polany śmietaną jogurtową (200), herbata owocowa (200), dodatek - (pieczywo wieloziarniste z masłem).
Śniadanie: Kawa zbożowa z mlekiem (200). Pieczywo mieszane z masłem (60), szynka z indyka (15), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem ( 15 ), bukiet warzyw ( rzodkiewka, ogórek kwaszony, papryka ) herbata z cytryną (200).
II Śniadanie: jabłko (150)
Obiad
I Danie: Barszcz biały z grzankami (200), natką.
II Danie: Filet z kurczaka w panierce, (100), ziemniaki z koperkiem ( 150), surówka z marchewki i jabłka (100), kompot wieloowocowy (200).
Podwieczorek: Kajzerka z masłem, dżem naturalny, herbata owocowa (200), (pieczywo wieloziarniste z masłem) – dodatek.
Śniadanie : Ryż na mleku (200). Pieczywo mieszane z masłem (60), serem żółtym(10), pasta rybna z serem białym i koperkiem (10), bukiet warzyw, ( papryka, ogórek kwaszony) herbata z cytryna (200).
II Śniadanie : pomarańcza (150)
Obiad
I Danie: Pomidorowa z kluskami, (200), natką.
II Danie: Kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym ( 100 ), ogórek kwaszony (100), kompot porzeczkowy (200).
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z kruszonką (150 ), herbata malinowa, dodatek - pieczywo wieloziarniste z masłem.
Picie wody na żądanie.
Zastrzegamy prawo do zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.