Godlo Polski

Przedszkole nr 397 „Ziarenko” w Warszawie

Przedszkole nr 397 „Ziarenko”
ul.Komorska 6
04-161 Warszawa

tel/fax: 22 610 69 64

Jadłospis

JADŁOSPIS

20-24.01.2020r.

20.01.2020r. Poniedziałek

Śniadanie;  Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, szynka naturalna, ogórek kwaszony, papryka, herbata z cytryną, jabłko.

Obiad:

I Danie: Krupnik z ziemniakami na mięsie, natką.

II Danie: Pierogi z truskawką, polane sosem jogurtowym, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: Grahamka z masłem z masłem, salami, ogórek zielony, napar z herbaty malinowej.

 

21.01.2020r. Wtorek

Śniadanie;  Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, jajko krojone, papryka, herbata z cytryną, jabłko.

Obiad:

I Danie: Zupa brokułowa z ziemniakami na mięsie, natką.

II Danie: Spaghetti, makaron pełnoziarnisty, ogórek kwaszony, kompot.

Podwieczorek: Jogurt owocowy, bułka z masłem, napar z herbaty malinowej, pieczywo wieloziarniste z masłem .

 

22. 01. 2020r. Środa

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem. Pieczywo jasne i ciemne z masłem, polędwica sopocka, ser żółty, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, mandarynka.

Obiad:

I Danie: Zupa  krem z zielonego groszku, natką.

II Danie: Bitki wieprzowe w sosie własnym z warzywami, kasza pęczak  z koperkiem, surówka z białej kapusty i jabłka, kompot z owoców mieszanych

Podwieczorek: Budyń, biszkopty, bułka wieloziarnista z masłem, herbata malinowa.

 

23.01.2020r. Czwartek

Śniadanie:  Kawa z mlekiem. Pieczywo jasne i ciemne z masłem, kiełbaski na gorącą, pomidorki koktajlowe, ser biały, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, pomarańcza.

Obiad

I Danie: Zupa pieczarkowa z makaronem, natką.

II Danie: Filet z kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem , surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Podwieczorek : Chałka z masłem i dżemem, herbata malinowa – pieczywo wieloziarniste z masłem dodatek, jabłko.

 

24.01.2020r. Piątek

Śniadanie; Kakao. Pieczywo jasne i ciemne z masłem, serem żółtym, pasta jajeczno- szynkowa ze szczypiorkiem, ogórek kwaszony, papryka, herbata z cytryną, gruszka konferencja.

Obiad:

I Danie: Zupa ryżanka z warzywami na mięsie, natką.

II Danie: Jajko w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, brokuł z wody, ogórek kwaszony, kompot.

Podwieczorek: Strucla serowa, jabłko, bułka wieloziarnista z masłem, herbata z dzikiej róży.

 

Z przyczyn od nas niezależnych w niektórych pozycjach jadłospis może ulec zmianie.

 

 

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.